Aslında bu bakım her zaman yapılabilir ancak kombi bakımı cihaz sıcakken yapılamaz. Yani Kombiyi kapatıp soğumasını beklemek gerekiyor. Bu sebeple kombi bakımlarının kış gelmeden yapılması ve kışa hazırlıklı girilmesi servisimizce tavsiye edilir.
Kombi bakımı tüm parçaların kontrol edilerek çalışır durumda olduğundan emin olunması, temizlenmesi işlemidir. Kombinin performansını etkileyecek tüm parçalar dikkatle incelenir ve bozulan ya da eskiyenlere gerekli işlemler uygulanır.
Beyaz Eşya Yetkili Servisi
Yetkili servisler özellikle garanti kapsamındaki cihazlarınıza müdahale etme yetkisindedir. İlgili Markanın yetkili servisi orijinal Beyaz eşya yedek parçası kullanarak parça değişimi yapmaktadır. Garanti süresi içinde her hangi bir arıza oluşması halinde, ürününüzün garanti kapsam dışında kalmaması için yetkili servise başvurulmalıdır.
Beyaz Eşya Özel Teknik Servisi
Biz özel servis olarak çalışmaktayız. Tüm beyaz eşya markalarını tamir ediyoruz. Çalışan personelimiz Beyaz eşya ustası olarak çalışmakta ve daha çok tamir edilmektedir. Parçayı değiştirmek yerine tamir edilerek Yetkili Servisin 3/1 fiyatına kadar düşürmekte ve çok daha uygun fiyatlarla hizmet vermekteyiz. Ayrıca değiştirilen malzemede 1 yıl, tamir edilen malzeme de ise 6 ay süreyle garanti veriyoruz.
Özellikle bu durumda dikkat edilmesi gereken konu ise, seçilen özel servisin adresinin yerinin ve telefonlarının her zaman ulaşılabilir ve vergiye tabi olan kurumsal bir yapıda olması gerekmektedir. Adres ve ticari faaliyeti olmayan kişilere ürünlerinizi Tamir ettirdiğinizde dolandırılabileceğinizi ve tüketici haklarınızdan faydalanamayacağınızı unutmayınız.
0534 893 29 05 ya da 0222 205 01 30 nolu servis telefonlarımızdan bize ulaşarak makinenizin marka model arıza bilgisini ve iletişim bilgilerinizi bırakıp uygun saatte randevunuzu oluşturabilirsiniz.
Servis ekibimiz makinenizin arızasını tespit edecek arıza ve çalışmayan parça hakkında sizi bilgilendirecektir. Siz arızayı yaptırmak istediğinizde haricen servis ücreti alınmayacak sadece arıza bedeli alınacaktır. Yaptırmak istemezseniz, İşletme giderlerimiz, eleman giderlerimiz yakıt ve genel giderlerimizin ortalama maliyeti ile belirlenen hizmet bedeli olarak servis ücreti alınır.
Çamaşır Makinesi temizlik ve bakımı evde kişi, servise ihtiyaç duymadan yapabilir. Bu temizliği yaparken dikkatli olmamız gerekir. Yoksa makine parçalarının çoğu plastiktir. Parçayı yerinden çıkartırken ve ya yerine takarken tırnakları kırılabilir veya diş kaptırabilirsiniz. Bu da makinenin su kaçırmasına neden olur. Makinede temizlik yapılacak noktalar aşağıdaki gibidir.
Toz deterjan artıkları zamanla deterjan çekmecesinde birikebilir. Deterjan çekmecesini temizlemek için yumuşatıcı gözündeki sifonun işaretli noktasına basarak, çekmeceyi kendimize doğru çekilmelidir. Çekmece lavaboda bol suyla yıkanmalıdır.
Sifon (deterjan çekmecesi içindeki renkli parça) kirlendikçe temizlemeyi ihmal edilmemelidir. Sifonu yerinden çıkarmak için önce deterjan çekmecesini çıkarmak gerekir. Tıkanmaması için içindeki yumuşatıcı artıklarını temizleyip, temizledikten sonra sifonu yerine takıp yerine oturduğunu kontrol etmek gerekir.
Makinenin arkasına yerleştirilmiş olan su giriş vanalarının ucunda ve su giriş hortumlarının musluğa takıldığı düz ucunda birer adet filtre vardır. Bu filtreler suyun içindeki yabancı maddelerin ve pisliklerin makineye girmesini önler. Filtrelerin kirlendikçe temizlenmesi gerekir. Bunun için, muslukları kapatılır. Su giriş hortumları çözülür. Su giriş vanalarındaki filtrelerin üzeri ince bir fırça ile temizlenir. Filtreler çok kirli ise pense ile yerinden çekip temizlenebilir. Su giriş hortumlarının düz ucunda bulunan filtreleri ise contası ile beraber yerinden elle çıkarıp musluk altında iyice temizlenmelidir.
Makinenin su giriş hortumları su kaçırma, burulma, çatlama gibi olaylara erken müdahale etmek için gözle kontrol edilmelidir. Özellikle soğuk bölgelerde don tehlikesi olduğundan, makineniz soğuk bir yerde duruyorsa kullanılmadığında pompa ve hortumlarda kalan suyun pompa filtresi çıkartılarak boşaltılması gerekir. Su giriş hortumları da musluktan sökülerek boşaltılmalıdır.
Pompa filtresini her belli bir yıkama işleminden sonra en az bir kez temizlenmelidir. Makinede yıkama suyunun tahliyesi esnasında düğme, kumaş havı, bozuk para gibi yabancı maddelerin pompaya girmesini önleyerek pompanın ömrünü uzatan bir filtre sistemi vardır. Filtrenin temizlenmesi faydalıdır. Filtre temizlenmezse buradaki cisimler filtreyi tıkayarak makine içindeki kirli suyun dışarıya atılmasında problem yaşanmasına sebep olur. Bu işlem için: Makinenin sağ alt köşesindeki filtre kapağını, kapağın üzerindeki işaretli alana bastırarak açılır. Filtreyi açmadan önce, makine içindeki suyun boşaltılması gerekir. Pompa çıkış hortumu yuvasından çıkartılır. Su uygun bir kaba boşaltılır. Su boşaltma işlemi bittikten sonra hortum yerine yerleştirilir. Filtre içinde kalan kalıntılar varsa temizlenir. Temizleme işi bitince filtre saat yönünde çevirerek kapatılır. Filtre kapağı bastırılarak kapatılır. Filtre ve hortum tıpası yerine tam oturmazsa su kaçırır.
Çamaşır makinesinin dış gövdesini ılık su ve makinenin gövdesini tahriş etmeyecek bir temizlik maddesi ile temizlenir. Temiz bir su ile duruladıktan sonra, yumuşak ve kuru bir bez ile kurulanır. Eğer bulunduğunuz yerin sıcaklığı 0 °C’nin altına düşebiliyorsa, makinenizin içinde su bırakmayınız. Suyu tahliye ediniz, böylece makinenizde buz oluşması engellenmiş olacaktır.
Çamaşır makinesinin içinde bozuk para, iğne gibi metal parçalar bırakılmaması gerekir. Çünkü bu parçalar tambur içinde pas lekeleri oluşmasına neden olur. Bu pas lekelerini klorsuz bir temizleme maddesi kullanarak temizleyebiliriz. Bu lekeleri temizlemek için bulaşık teli ve benzeri sert cisimler kullanmamak gerekir.
Çamaşır makinelerinde en çok karşılaşılan problemlerden biri de rezistansın kireçlenmesidir. Kireçlenme sonucunda rezistans ısıyı suya iletememektedir. Bu da elektrik sarfiyatını arttırmaktadır. Kireçlenme şebeke suyundan ve kullanılan deterjanlardan kaynaklanmaktadır. Kireçlenmeyi azaltmak için deterjan içerisine piyasada satılan kireç önleyiciler kullanabilir.
Buzdolabınızın fan motorunun arızalanıp, arızalanmadığının belirlenmesi son derece basittir. Buzdolabınızın fan motorunda arızalanma meydana gelmesi durumunda buzdolabınızın yan kısımlarında ısınma ve beraberinde olağan dışı seslerin meydana gelmesi söz konusu olur. Bu tip durumlarda buzdolabınızın arka bölümünde içerideki ısının dışarıya atılmasını sağlayan buzdolabı fan motorunun arızalanması halinde daha ciddi sorunlar ile karşı karşıya kalmamak adına Eskişehir Buzdolabı Tamir Servisi olarak firmamızı arayarak randevu oluşturup buzdolabınızın fan motorunun temizliğini ve fanın yaptırmanız sizin menfaatinize olacaktır.
Buzdolaplarında soğutmama problemi sık rastlanılan bir sorundur. Buzdolapları zaman içerisinde ilk günkü soğukluğunu kaybedebilir. Besinlerin bozulmaması için buzdolabı evin olmazsa olmaz eşyalarındandır. Soğukluğunu kaybeden buzdolaplarında yiyecekler kısa sürede bozulabilir. Buzdolabında soğutmama probleminin birçok nedeni bulunabilir.
Buzdolabının soğutmaması, buzdolabında kokulara veya çalıştığında çıkan seslerin çıkmamasına yol açabilir. Soğutmama probleminin birçok nedeni bulunmaktadır. Elektrik devresinden, buzdolabı kapağından veya buzdolabının içinde yer alan boru sistemlerinde meydana gelen bir arızadan kaynaklanabilir. Buzdolabının soğutmama arızası için Eskişehir Buzdolabı Servisi olarak bizi 0534 893 29 05 numaradan arayarak servis çağırabilirsiniz.
Buzdolabınızda soğutma problemi yaşıyorsanız, içini tamamen boşaltın. Dolabın fişini çekin ve 4 saat bu şekilde bekletin. Buzdolabının kapağı açık olmalıdır. 4 saat sonra buzdolabının fişini takıp soğutup soğutmadığını kontrol edin. Buzdolabı çalışırken kapak ve kapak lastikleri mutlaka kontrol edilmelidir. Eğer buzdolabı lastikleri esnediyse dışarıdan hava alır. Bu durum soğutmanın azalmasına ve gıdaların erken bozulmasına yol açmaktadır. Lastiklerin esnek olup olmadığını dolabı kapatmadan arasına bir kâğıt koyun. Kâğıdı kolaylıkla çekebiliyorsanız, lastiklerinizin değişme zamanı gelmiş demektir. Buzdolabında soğutma problemine üst fanı da oldukça önemlidir. Üst fanı buzdolabını kapattıktan sonra iç kısımda yer alan düğmeye basın. Eğer ses gelmiyorsa fan çalışmıyor demektir, bu durumda Eskişehir Buzdolabı Tamircisi Deha Teknik (0222 205 01 30) çağırarak aynı gün içinde servis hizmeti alabilirsiniz.
Buzdolabında soğutma problemine yol açan sorunlardan biri de buzdolabı filtresinin tıkanmasıdır. Kompresör arızalanması, Arka kısımda bulunan evaporatörün üst kısmının kar yapması, rezidansların yanması, zamanlayıcının zamanında çalışıp, durmaması da buzdolabında tamir edilmesi gereken problemlerdir. Bunun dışında gaz borularındaki gaz sızıntısı, diğer borularda tıkanma meydana gelmesi de soğutmayı engellemektedir. Bu tür durumlarda Buzdolabı Tamir Servisi ‘ne haber verilmelidir.
Tüm buzdolapları daha uzun süre kullanılabilmesi için belirli aralıklarla bakıma ihtiyaç duymaktadır. Bakımı ve temizliği yapılmayan buzdolapları kısa bir süre sonra problemler yaşatacaktır. Bu nedenle buzdolabı bakımında titiz davranılmalıdır. Eğer buzluk kısmı buz tutuyorsa, buzlar mutlaka temizlenmelidir. Buzdolabında meydana gelen buzlar, kesici aletlerle kazınmamalıdır. Özel plastik buzdolabı buzu kesiciler veya eriterek temizleme tercih edilmelidir. Buzdolabının içine akan sıvılar, buzdolabının arızalanmasına neden olabilir. Bu nedenle iç kısmı mutlaka temiz ve kuru tutulmalıdır.
İncecik bir tabaka buz dahi olsa bu büyük problemlere yol açabilir. Oluşan buzlar temizlenmediğinde, buzlar zamanla buzdolabının içinde yer alan termostat alıcısını yakabilir. Termostat alıcısının yanması, buzdolabının ısısının fark edilmemesine sebep olmaktadır. Bu durum soğutma problemine yol açar. Buzdolabının içi ısınsa dahi fark etmezsiniz. Bu nedenle gıdalar buzdolabında çabuk bozulmaya başlar. Bu nedenle buz kısmı düzenli aralıklarla kontrol edilmelidir. İnce bir tabaka dahi olsa derhal temizlemeye özen gösterilmelidir.
Buzdolabı bir evin olmazsa olmaz beyaz eşyalarından biridir. Yiyeceklerin soğuk kalması, bozulmaması, özellikle yaz aylarında tüketilen yiyecek ve içeceklerin belli bir soğuklukta tutulması için her evde mutlaka bir buzdolabı bulunmalıdır. Buzdolabınızı ilk satın aldığınızda çok güzel soğuturken, daha sonra performansı düşebilmektedir. Bu durum ev sakinlerinin canını sıkabilir. Belli bir soğuklukta tutulması gereken besinler bu durumda bozulur ve atılmak durumunda kalırlar. Buzdolabının az soğutmaya başlamasının nedenleri iyice araştırmalıdır ve bu sebeplere göre çözüm yolu üretilmelidir.
Buzdolabı filtresinin tıkanması
Kompresörün arıza yapması
Buzluğun üst kısmının kar yapması
Rezistanslarının yanması
Gaz sızıntısı
Borularda oluşan tıkanmalar
Bu tip sebepler buzdolabınızın eski performansını göstermemesine ayrıca az soğutmaya başlamasına neden olmaktadır. Bir Buzdolabı Tamir Servisi yetkilisi çağırmadan önce evde kendiniz yapmanız gerekenler de mevcuttur.
Buzdolabını tamamen boşaltın ve kontrolleri sağlayın
Buzdolabınızda az soğutma sıkıntıları yaşamaya başladıysanız, dolabınızın içindeki yiyecek ve içecekleri hiçbir şey bırakmadan tamamen boşaltınız. Buzdolabının fişini prizden çektikten sonra 4-5 saat kadar bu durumda bekletiniz. Boşaltılmış şekilde olan buzdolabınızın kapağı tamamen açık olmalıdır. Beklerken buzdolabı kapağının lastiklerini kontrol ediniz.
Buzdolabı kapağındaki lastiği kontrol edin
Lastiği gevşeyen, esneyen buzdolapları dışarıdan hava alır ve eskisi kadar soğutmaz. Böylece besinler çabucak bozulur ve atılmak zorunda kalır. Buzdolabı kapağındaki lastiklerin eneyip esnemediğini öğrenmenin kolay bir yolu vardır. Kapakların arasında koyduğunuz kâğıdı kolayca aradan çıkarabiliyorsanız, buzdolabı kapağınızın lastikleri verim kaybetmiş ve esnemiştir. Bu durumda kapak lastiklerini derhal değiştirmeniz gerekir.
Buzdolabının iç kısmında bulunan düğmeye bastığınızda eğer dışarıdan bir fan sesi gelmiyorsa buzdolabınızın fanı bozulmuş demektir. Buzdolabı fanı da soğutma için oldukça öneme sahiptir. Bu durumda tek yapacağınız şey Buzdolabı Tamircisi çağırmak olacaktır çünkü buzdolabının fan problemini tek başına çözmeniz mümkün değildir.
Buzluğunuzu Temizleyin
Buzdolabınızın ömrünü uzatmak istiyorsanız, belirli zaman aralıkları ile buzdolabınızın bakımını yapmalısınız. Aksi takdirde buzdolabınız eskisi kadar iyi soğutmaz ve arızalar meydana gelir. Buzdolabı bakımınız hassas şekilde yapılmalıdır. Buzdolabınızın buzluk rafının buz tutma durumu var ise buzlar tamamen temizlenmelidir. Bu buzlar asla kesici ya da delici aletlerle kazınmamalıdır, keçisi aletler buzluğun delinmesine neden olurken aynı zamanda da buzdolabının kendi gazının kaçmasına sebep olur. Buzluğa yayılan gaz hem besinleri hem de sizi zehirleyerek olumsuz yönde etkiler. Buzlar eritme yolu ile ya da bu iş için tasarlanmış kesiciler ile temizlenmelidir. Buzdolabına sıvı akması da buzdolabınızın bozulmasına, eski performansının olmamasına yol açar.
Buzluğunuzda meydana gelen ince bir tabaka buz dahi olsa bu arızalanmalara neden olur. Buzdolabınızın termostat alıcısını yakar bu da buzdolabı ısısını anormal şekilde arttırır. Soğutma problemi de bu şekilde ortaya çıkar. Besinlerin bozulması ile ancak buzdolabında oluşan ısıyı fark edebilirsiniz yoksa bu ısı dıştan fark edilmemektedir. Eğer düzenli olarak oluşan buzları temizlerseniz hiçbir sıkıntı yaşamazsınız.
Buzdolabı Kapağının Tamamen Kapandığına Emin Olun
Buzdolabından yiyecek içecek alırken, özellikle üst üste açıp kapamalardan sonra zaman zaman buzdolabı kapağı açık kalabilmektedir. Bu fark edilmediğinde buzdolabı bloklama işlemi yaparak soğutmaya kendi kendine ara verir. Soğutmaya yarayan fanlar da kapak açık kaldığı için devreden çıkar ve işlevini yerine getirmez. 3-4 saat buzdolabı kapağının açık kalması durumunda buzdolabı yeterli soğutmayı yapmamaya başlar ve gıdalar da bozulma yolunda ilerler. Buzdolabından bir şeyler aldıktan sonra kapağın tamamen kapalı olduğuna emin olmalısınız.
Buzdolabının kapağını her açtığımızda yüzümüze çarpan, buzdolabındaki yiyeceklere sinen, sinsi ve inatçı buzdolabı kokusu çok sinir bozucudur. Buzdolabını güzelce temizleriz, koku yapacak hiçbir şey olmadığından emin oluruz ama kokmaya devam eder. Siz de, buzdolabını kokusuyla mücadele etmekten yorulduysanız bu yöntemi deneyin.
Buzdolabına ağzı açık bir kasede yulaf ezmesi koyun. Yulaf ezmesi kokuları absorbe etmede çok iyidir.
Buzdolabında yulaf ezmesini bir gün boyunca beklettikten sonra, buzdolabındaki kokunun geçtiğini göreceksiniz.
Kimyasalsız buzdolabı temizliği
Mutfak temizliği, evin en önemli kısımlarından birisidir. Yiyeceklerin hazırlanıp muhafaza edildiği mutfaklar, düzenli olarak temizlenmelidir. Özellikle yiyeceklerin hijyenik ortamlarda ve uygun koşullarda saklanması gerekir. Yiyecek muhafaza ederken en büyük yardımcı buzdolaplarıdır. Açıkta bırakılan, uygun ambalajlarda ve kaplarda saklanmayan yiyecekler bakteri üretmektedir. Bu nedenle yiyecekleri buzdolabına doğru şekilde yerleştirmek gerekir.
Uygun koşullarda yerleştirmeyen yiyecekler, buzdolabında kokuya neden olur. Yiyeceklerin sakladığı buzdolapları düzenli olarak temizlenmelidir. Sağlığınız için ayda bir defa buzdolapları ve tezgâh ocak gibi alanlarda düzenli olarak temizlenmelidir.
Buzdolabınızı düzenli olarak temizlemelisiniz. Buzdolabı temizliğine başlamadan önce rafları boşaltın. Buzdolabının fişini prizden çıkarın. Buzdolabınızı silerken sünger ve yumuşak dokulu bir bez kullanabilirsiniz. Metal teller veya süngerlerin sert kısımlarını kullanmayın, bu tür sert yüzeyli temizlik gereçleri buzdolabınızın silinmesine neden olur. Buzdolabı için kullanılan deterjanın uygun olması gerekir. Deterjanın kokusuz olmasına ve sıvı yapılı olmasına özen gösterin.
Buzdolaplarında zaman zaman kötü kokular meydana gelebilir. Bu rahatsız edici kokuyu birkaç önlem alarak önleyebilirsiniz. Buzdolabına yiyecek eklerken asla üzeri açık kaplarda yerleştirmeyin. En uygun gıda saklama kapları kapaklı cam kaplardır. Yiyeceklerinizi bu tarz kaplarda mutlaka kapağını örterek saklayın. Meyve sebzeleriniz için buzdolabı poşetlerini tercih edebilirsiniz. Buzdolabına konan yiyecekler, bazen akabilir. Bu akan ve dökülen yiyeceklerin uzun süre bekletilmemesine özen gösterilmeli, hemen silinmelidir.
Kapaklı saklama kaplarınız yoksa naylon poşet yerine streç film tercih edin. Şarküteri ürünlerini buzdolabının buzluk bölümünde saklamaya özen gösterin. Meyve sebzeleri kullanacağınız zaman yıkayın, yıkayarak buzdolabına yerleştirmeyin. Buzdolabında oluşan kokuları gidermek için buzdolabının içini boşalttığınızda bir süre ağzı açık vaziyette çalıştırabilirsiniz.
En üste et besinler yani et, balık, tavuk gibi besinler yerleştirilmelidir. Buzluğun hemen altında olan bu bölme soğukluğu sayesinde etlerinizi bakterilerden uzak tutacaktır. Bu besinleri yan yana sıralarken bile kafanıza göre sıralayamazsınız aslında biliyor musunuz? Mesela çiğ et, hayali kaş çattıracak şekilde hızlı bakteri üretir. Bu sebeple diğer besinlerden uzak koymak gerekir, ‘Buzdolobı bu ne kadar uzak koyabiliriz?’ derseniz de haklısınız. Bu durumda çiğ eti sarıp sarmalayın ve havayla bağlantısını kesin. Tüm yiyeceklerinizi kurtarın. Çiğ etten bahsetmişken market alışverişi yaparken de hemen gidip önce eti almayın. Düşünsenize siz o etle marketi turlarken et ne kadar bakteri üretir kim bilir? Et stoğu sınırlı değilseydiniz et tükenmeyecekse son sırada almaya özen gösterin.
İkinci raf, protein ve yağ depomuzu korur. Peynir, süt, margarin, tereyağı gibi besinler sıcaklığa karşı etten daha toleranslıdır. Öyle hemen bakteri üretmezler. Bu raftaki besinlerden neyi unutursanız unutun, sütü unutmayın. Çoğu evde süt, kapağa yerleştirilir, en rahat dik tutulacak yer orasıdır çünkü. Ancak buzdolabının kapağı gün içinde açılır kapanır, açılır kapanır. Buzdolabının içi ve dışı arasında hatırı sayılır sıcaklık farkı vardır. Böyle saklanan süt ömrünü ancak iki-üç gün sürdürür, ekşir. Bu arada aldığınız sütü cam şişelere boşaltmak gibi hatalar yapmayın. En iyisi kendi paketinde saklanmasıdır bunun nedeni de paletin iç yüzeyinin koruyucu şeklinde tasarlanmasıdır.